המכללה האקדמית הרצוג - ספרים חדשים בתבונות

הרב תמיר גרנות
כרך א: הגות שואה
כרך ב: מסע שואה

מסע ייחודי ומרגש אל המפגש העדין והמורכב שבין עולם האמונה לבין מוראות השואה.
הכרך הראשון מוקדש לסוגיות פילוסופיות ומחקריות ומציג בין השאר גישות והתייחסויות דתיות ואמוניות לסוגיית השואה והתרחשותה.
הכרך השני'מסע שואה'כולל מסותדרשות ומפגשים המלווים את הלומד את השואה ואת קורותיהוכן את המסייר בארצות שבהן התחוללה.

כרך א - 70 ש"ח; כרך ב- 60 ש"ח

כתבור בהרים
מחקרים בתורה שבעל פה
מוגשים לפרופסור יוסף תבורי
בעריכת ארנון עצמון וצור שפיר

יסודו של ספר זה בהערכה ובהכרת הטוב של תלמידים למורם ושל עמיתים לחברם. עשורים רבים עוסק הרב פרופ? יוסף תבורי בעשייה תורנית-חינוכית-מחקרית, כמרצה וכחוקר באוניברסיטת בר-אילן ובמכון לנדר, ובמקביל בתפקידי רבנות
שונים. מחקריו של פרופ? תבורי פרוסים במרחבי התורה שבעל פה, ואלו משתקפים בשעריו של ספר זה, ובהם ספרות התנאים, ספרות האמוראים, מדרש ואגדה, תפילה ופיוט, מנהג ופרשנות.
עשרים ושניים המאמרים המוגשים בספר זה נכתבו בידי חשובי החוקרים בארץ ובעולם בתחומי התורה שבעל פה. להם צורפו בפתח הדברים רשימה ביבליוגרפית של מאמריו, ופרק מבוא הכולל ביוגרפיה ודברי הערכה על פועלו המחקרי-תורני.

80 ש"ח

בין "ללכת בדרכיו" ו"לשמוע בקלו"
פרופ' יוחנן סילמן

בספרות הרבנית לדורותיה ניתן למצוא שתי גישות בסיסיות באשר
למהותן ולמקור תוקפן של מצוות התורה. גישה אחת רואה את המצוות
כהנחיות לשמירת תקינותם של היקום ושל האדם ולהבאתם לידי שלמות,
ואילו גישה אחרת רואה את המצוות כגזרות, שהצורך לקיימן מושתת על
עצם חובת הציות לבורא העולם, ולא על תועלת כלשהי שיש בכך לאדם
או ליקום. בעוד הגישה הראשונה מדמה את האל לרופא, המכיר היטב את
טבע המציאות ויודע כיצד ניתן להביא מזור לתחלואיה ולהביאה למצבה
האידאלי, רואה הגישה השנייה את האל כמלך שיש לסור למרותו ולציית
לפקודותיו.
הספר שלפנינו אינו בא להאריך במחלוקת הגלויה בשאלה זו, אלא מתרכז בהשפעותיה הסמויות על ספרות ההלכה לאורך הדורות, ממדרשי חז?ל דרך חכמי ימי הביניים ועד לתקופת האחרונים. המחבר סוקר את דיוניהם של חכמי ישראל במגוון רחב של שאלות ומראה כיצד משתקפות בהם הגישות הבסיסיות באשר למהותן של המצוות כהנחיות או כציוויים.

75 ש"ח

נבואת הצופה - בין חורבן לתקומה
ד"ר טובה גנזל

נבואות יחזקאל נכתבו מזווית ראייה ייחודית של נביא הנמצא בבבל, אך זועק וכואב את השבר של חורבן המקדש בירושלים. בחלקו הראשון של ספר יחזקאל מופיעות נבואות תוכחה קשות וחמורות, ובחלקו האחרון ? נבואות תקומה המבטיחות את תקומת העם והגאולה בעתיד. סגנונו של יחזקאל, תכניו ומעשיו הסמליים שונים משל יתר הנביאים, ובשל כך יש בהם עניין מיוחד. מטרתו של ספר זה היא להציג את נבואות יחזקאל לקוראים המעוניינים להכיר את נקודות המבט הייחודיות של הנביא, תוך לימוד שיטתי של פרקי הספר כולו. הספר עוסק בתוכני הנבואות, במקומן בספר ובהקשרן הספרותי וההיסטורי.

ד"ר טובה גנזל מלמדת תנ"ך באוניברסיטת בר אילן ובמכללת הרצוג ? גוש עציון. ד"ר גנזל היא סגנית ראש המדרשה באוניברסיטת בר אילן ויועצת הלכה בוגרת נשמת.

45 ש"ח

נטועים- גיליון יח

בכתב עת זה משקפים המאמרים מגוון של גישות המבקשות לשלב לימוד מסורתי עם דרכי לימוד חדשות. עד כה יצאו לאור שישה עשר גיליונות.

מחיר מינוי לשלושה גיליונות (כולל דמי משלוח) ? 75 ?.
מחיר גיליון כפול ? 30 ?. מחיר גיליון בודד ? 25 ? כ"א.

מגדים- גיליון נד

כתב עת בו מתפרסמים מאמרים המשקפים גישות שונות בלימוד התנ"ך, תוך התייחסות הן לפרשנות המסורתית והן לפרשנות החדשה.

מחיר מינוי לשלושה גיליונות (כולל דמי משלוח) - 75 ?.
ניתן לרכוש חוברות בודדות: גיליונות א-ה, ו-י, יא-טו (בכרך אחד) - 60 ?;
גיליונות יח-יט, כה - 30 ? כל אחד; גיליון נ - 40 ?. שאר הגיליונות - 25 ? כל אחד.