לפני ולפנים – תואר שני נשים

תיאור התכנית

לפני ולפנים – תואר שני, חינוך מבוסס קשר

תוכנית 'לפני ולפנים' היא תוכנית להכשרת אנשי חינוך והוראה בהשראת דרכה החינוכית של ישיבת 'מקור חיים'. לאחר כעשרים שנות פעילות במסגרת התואר הראשון, נפתחה לאחרונה גם תכנית 'לפני ולפנים'  במסגרת התואר השני. התוכנית מתמקדת במחנכים ומורים בפועל, ומבקשת לפתח את עולמם האישי ואת יכולות המפגש הבין-אישי שלהם עם תלמידיהם. תלמידים מצטרפים לתוכנית כדי ללמוד, אך גם כדי להשתנות ולעבור תהליך פנימי באופן אישי וקבוצתי, מתוך הכרה שכדי לחולל שינוי אצל אחרים, עליי לעבור תהליך בתוכי. לתוכנית יש אופי סדנאי. היא מתקיימת בקבוצות קטנות, כאשר הלומדים מוזמנים להביא את עצמם ואת עולמם באופן ממשי.

הקורסים בתוכנית משתלבים עם כל אחת מותכניות הלימוד לתואר שני .M.Ed ביהדות.

הערות

פתיחת התוכנית מותנית במספר מינימום של נרשמים

מספר המשתתפים בתוכנית מוגבל.

תוכנית הלימודים

שעהשם הקורססמס א'סמס ב'
14:20כתיבת עבודותד"ר  ברי קסלוביץד"ר ברי קסלוביץ
16:00מהוראה להפנמהד"ר סיון הר שפירעות ברוש
17:20כלי הנחיית קבוצות בעבודת המורהד"ר אחינועם יעקבסישי זינגר

קורס מרוכז בקיץ – מסע תפילה בהשתתפות הרב דוב זינגר וד"ר איתמר ברנר

תיאור  של הקורסים:

ד"ר סיון הר שפי – סדנת הכתיבה הינה מרחב ליצירה ולהתגלות הלב שבכתיבה. מטרתה לפתח את הרגישות כלפי הטקסט הכתוב, ליצור היכרות מעמיקה עם עולמה של הכתיבה, להתנסות בצורות כתיבה שונות, להקנות כלים וגמישות בעבודה על טקסט, ולהגיע לכתיבה מגובשת ובשלה.

בסדנה הנוכחית יינתן גם מבט-על ביחס לשילוב הכתיבה היוצרת ככלי חינוכי – מתן כלים בסיסיים של תרגול ומשוב העשויים להעמיק ולהעשיר את מרחב הלימוד העיוני.

רעות ברוש – הוראה כאומנות

הקורס יעסוק בקשר שבין עולם האומנות והיצירה לבין מעשה ההוראה.

בין הנושאים בהם נדון בקורס: השראה ונביעה, אלתור ודמיון, מרחב לטעות, בין צורה לתוכן, המורה כאמן ועוד.

השיעורים ישלבו למידה בדרכים מגוונות והתנסות ביצירה.

ד"ר אחינועם יעקבס –  נתמקד בבניית קבוצה, מיומנויות שיח והקשבה וכישורי הנחיה.

נעשה זאת מנקודת מבט על האדם העובר את התהליך בקבוצה, על הקבוצה עצמה ועל תפקידו ומקומו של המנחה.

ישי זינגר – באמצעות כלים מעולם המופע (performance) ותיאטרון הפלייבק נתנסה ונביט על השיעור כמרחב יצירתי בעל רבדים שונים. נחקור את ההשפעות ההדדיות המתקיימות בין המורה לתלמידים.

השיעורים ישלבו תיאוריה והתנסות חווייתית.

תנאי קבלה

• עמידה בדרישות הסף לתואר שני .M.Ed במכללה