אשנב לאבולוציה
במסגרת הוראת אקולוגיה כחלק מלימודי הליבה ב 5 יח”ל בביולוגיה קיים גם הנושא אבולוציה.
חוברת זו נועדה לרכז את חומר הלימוד הנדרש בתחום האבולוציה המהווה חלק מנושא האקולוגיה, אחד משלושת נושאי הליבה בהתאם לתוכנית הלימודים בביולוגיה, 2015.
בספר ”פרקים באקולוגיה“ מאת רות אמיר נכתב מעט על נושא האבולוציה, אך מאחר שניתן משקל רב יותר לַנושא בתוכנית הלימודים המעודכנת, נדרשנו לעדכן את הידע בתחום זה ולהנגישו למורים.
אנו מביאים להלן מידע המתבסס על מחקרים חדשים, ונוסף על כך, מידע המוכר לחלק מן המורים, אך נדרשת תמונה שלמה יותר בהקשרו.
במקומות רבים לאורך החוברת הוספנו שאלות ופעילויות. אפשר להשתמש בשאלות ופעילויות אלה לצורך תרגול וביסוס החומר
הנלמד בקרב התלמידים. בסוף החוברת נמצאות התשובות לשאלות. הפניה לתשובות נמצאת בסופה של כל שאלה.
במקומות נוספים נתונים קטעים שנועדו להרחיב את הידע של התלמיד ושל המורה, אך אינם חלק מתוכנית הלימודים ואין חובה
ללמדם, למרות העניין הרב שיש בהם.
נוסף על כך, לאורך החוברת תמצאו הפניות לסרטונים ולאנימציות שנועדו לגוון את ההוראה ולהרחיב את הידע של המורה ושל התלמיד.
בחוברת מופיעות תמונות של מאובנים ושלדים מקוריים שנמצאו בישראל. הקפדנו להציג ממצאים מקוריים מישראל כדי שתמונות אלו ישמשו את המורים כאשר הם מדגימים עדויות מתחום האבולוציה, וכך התלמידים יבינו כי ממצאים מתחום זה מצויים גם באזורנו.