הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד

תוכנית הסבת אקדמאים ללימודי חינוך מיוחד במכללת הרצוג מאפשרת למורים ומורות להשתלב כחלק ממערך הוראת חנ"מ. לפניכם מידע אודות תעודת הוראה בחינוך מיוחד.

מטרת התוכנית

התוכנית מיועדת להכשרת מורים ומורי שילוב לאוכלוסיית החינוך המיוחד בטווח גילים נרחב ובמסגרות חינוכיות רבות ובהן: מסגרות מיוחדות של החינוך המיוחד, מסגרות רגילות שבהן משתלבים בעלי צרכים מיוחדים או מסגרות חינוכיות בלתי פורמליות.

מבנה הלימודים

הלימודים מתקיימים מרחוק בימי שני בשעות 9:00–19:00 בנוסף לקורסים מקוונים
(יתקיימו 2 ימי לימוד פרונטליים בקמפוס היכל שלמה בירושלים במהלך סמסטר ב')
ההכשרה המעשית מתקיימת בימי רביעי בשעות הבוקר.

*ייתכנו השלמות נוספות בימים אחרים, בהתאם לרקע האקדמי שיוצג בתהליך הקבלה.

תוכני הלימוד

ההכשרה כוללת ידע מחקרי ויישומי עדכני הנדרש לשם הוראה בכיתות חינוך מיוחד והוראה מותאמת. במסגרת הלימודים יוקנו כלים ומיומנויות לצד הכרת אוכלוסיות שונות כגון: תלמידים לקויי למידה, תלמידים עם הפרעות התנהגותיות ונפשיות, מוגבלות שכלית התפתחותית, אוטיזם, ליקויים חושיים, נכות פיזית ועוד.

הלימודים יעסקו במקור קשיי התלמידים השונים, בניית תוכניות לימודים אישיות, אופני טיפול והוראה מותאמים, הוראה דיפרנציאלית, הנגשה והתאמה של הלמידה, עבודה עם צוות בין־מקצועי ועוד.

תנאי קבלה

תואר ראשון בממוצע 75 ומעלה.

למה ללמוד בהרצוג?