לפני ולפנים

רכז התוכנית: ישי זינגר laflafm@gmail.com

תיאור התוכנית:

תכנית לפני ולפנים היא תכנית להכשרה ופיתוח של אנשי חינוך ופועלת בשיתוף פעולה בין המכללה האקדמית הרצוג וישיבת מקור חיים
התכנית מיועדת לאנשי ונשות חינוך המעוניינים להעמיק בהבנת עולמם הפנימי והעולם הפנימי והרוחני של התלמידים, ובהבנת האינטראקציה הבינאישית. במסגרת התכנית יתנסו הסטודנטים בלמידה סדנאית וירכשו כלים מגוונים מעולמות תוכן כגון: תיאטרון פלייבק, כתיבה יוצרת, הנחיית קבוצות, דינמיקה קבוצתית. זאת מתוך תפיסה לפיה התנסות פעילה היא הדרך הטובה ביותר לרכוש כלים חדשים לעולם החינוך.
גולת הכותרת של התכנית הינה קורס הקיץ 'מסע תפילה', יומיים של עיסוק אינטנסיבי בעולם התפילה היהודי בצורה יצירתית וחווייתית, בהובלת הרב דוב זינגר, ד"ר איתמר ברנר והדרמהתרפיסט ישי זינגר.
לתכנית מצטרפים אנשי חינוך המבקשים לפתח את עולמם האישי ואת יכולות ההנחיה הבין אישיות שלהם.

מסגרת הלימודים:

4 ש"ש
התכנית משתלבת בלימודי התארים: חינוך יהודי, מחשבת ישראל, תורה שבע"פ ותנ"ך
ימי שלישי בשעות 16:00-19:00
+ מסע תפילה עם הרב דב זינגר: יומיים של התחדשות והעמקה בעבודת התפילה והחינוך לתפילה

אז למה ללמוד בתוכנית לפני ולפנים?

תנאי קבלה

בעלי תואר .B.Ed או בעלי תואר .B.A + תעודת הוראה*.
בוגרי החוג לתושבע"פ או אחד המקצועות המשיקים אליו, בציון ממוצע 83 ומעלה.*
ראיון קבלה.**
*תלמידים שאין להם רקע מספיק במקצוע תושב"ע יידרשו ללימודי השלמה לפי החלטת ראש החוג.

**הזימון לריאיון יישלח לאחר קבלת טופס ההרשמה.

*** בחוגים הבאים יש תנאי קבלה נוספים: מתמטיקהמדעי המחשבמדעי הטבע ואנגלית.

פרטים נוספים יינתנו בטלפון או בפגישת הייעוץ ובעת הריאיון האישי.

המכללה תאפשר קבלת סטודנטים שאינם עומדים בתנאי הקבלה בכל תוכנית לימודים בהיקף של עד 10% מנימוקים של נתונים אישיים מיוחדים המצדיקים קבלה חריגה או מטעם הצורך להנגיש את ההשכלה הגבוהה לאוכלוסיות ייחודיות.

הרשמה לתוכנית

מרכז היעוץ והרישום:
טלפון: 02-9937337
דוא"ל: rishum@herzog.ac.il

טלפון: 050-3466626 | 02-9934810
דוא"ל: laflafm@gmail.com | zingerim@gmail.com

לוח זמנים אקדמי

שכר לימוד ומלגות

שכר הלימוד ללימודי תואר .M.Ed נקבע לפי ערך שנת לימודים אוניברסיטאית. משך תוכנית הלימודים הוא שנתיים לפיכך גובה שכר הלימוד בתוכנית מלאה הוא 200%. גובה שכר הלימוד לפרטיו יחושב על ידי יחידת שכר לימוד בהתאם לתוכנית הלימודים של הסטודנט שנקבעה לו על יד ראש התוכנית.

להכרה בלימודים קודמים, ללימודים להשלמת תואר, לפיצול לימודים ולאגרות לימוד לחצו כאן

סיוע בשכר לימוד – מלגות
משרד החינוך

משרד החינוך מעניק סיוע בשכר לימוד למורים בשתי דרכים: החזר שכר לימוד או מענק שעות. (מענק שעות אינו מתאים למורים ב"אופק חדש"). פירוט הזכאים לסיוע זה ורשימת סדרי העדיפויות מופיעים בחוזרי מנכ"ל משרד החינוך ובתקציר על גבי טופס הבקשה שיש להגיש למשרד החינוך. ניתן לקבל טפסים אצל הגב' תמר כהן ביחידת שכר לימוד.

אנו ממליצים לבדוק היטב את הערך הכספי של כל אחת מהחלופות לפני הגשת הבקשות. מי שנמצא בחצי שבתון, זכאי להחזר שכר לימוד או מענק שעות עבור המחצית השנייה של שכר הלימוד.

ארגוני מורים

הסתדרות המורים וארגון המורים מעניקים מלגות לחבריהם הלומדים לקראת תואר שני. יש לעקוב אחר הפרסומים שלהם במהלך השנה.

ועדת המלגות של המכללה

ועדת המלגות של המכללה דנה פעמיים בשנה בבקשות לסיוע בשכר לימוד על רקע כלכלי (לאחר חופשת חנוכה ולאחר חופשת פסח). הועדה מטפלת רק בסטודנטים מן המניין שאינם מקבלים סיוע ממשרד החינוך או מקרנות ההשתלמות ולומדים בתוכניות המרכזיות של המכללה (ימי שלישי ורביעי). המכללה אינה מתחייבת להעניק מלגה לכל פונה. המלגה תוענק במחצית השנייה של שנת הלימודים.

ניתן לקבל טפסים אצל תמר כהן ביחידת שכר לימוד.tamarc@herzog.ac.il

בעלי תואר .B.Ed או בעלי תואר .B.A + תעודת הוראה*.
בוגרי החוג לתושבע"פ או אחד המקצועות המשיקים אליו, בציון ממוצע 83 ומעלה.*
ראיון קבלה.**

**הזימון לריאיון יישלח לאחר קבלת טופס ההרשמה.

*** בחוגים הבאים יש תנאי קבלה נוספים: מתמטיקהמדעי המחשבמדעי הטבע ואנגלית.

פרטים נוספים יינתנו בטלפון או בפגישת הייעוץ ובעת הריאיון האישי.

מרכז היעוץ והרישום:
טלפון: 02-9937337