מסלול הכשרת מורי של"ח

תיאור התוכנית:

בשנה"ל תשפ"ד, יפתח במכללה מחזור נוסף של הכשרת מורים לשל"ח, שישתלב במערכת השעות במכללה ויאפשר בתום מסלול התואר, להשתלב בהוראת של"ח בבתי הספר.

התוכנית משותפת למכללה ולמינהל חברה ונוער במשרד החינוך, והיא מאפשרת אפיקי תעסוקה נוספים בהוראה.

לשמחתנו, בוגרי התוכנית כבר השתלבו בהוראת השל"ח ברחבי הארץ ואנו מרחיבים את המעגלים לאור התרחבות המקצוע ודרישה למורות ומורים רבים לשל"ח ברחבי הארץ!

מורי השל"ח נמצאים בשורה הראשונה של "סוכני השינוי" בקרב בני הנוער כיום תוך שהם מובילים את מכלול התהליכים החינוכיים-ערכיים להכרת הארץ ולאהבת המולדת, ומחזקים בקרב בני הנוער את תחושת השייכות לארץ, למדינה ולזהות היהודית-ציונית. מורי השל"ח יוצרים עבור התלמידים מסגרת מקורית של למידה, התנסות וחוויה. המרחב החדש פותח לתלמידים מגוון של אפשרויות והזדמנויות לעשייה.

במהלך ההכשרה במכללה, ירכשו הסטודנטים כלים להוראה בשדה, במסגרת כיתות רגילות וכיתות מיוחדות, במסגרות פורמליות ובלתי פורמליות.

מסלול הלימודים:

• מרכז הערכה בן 24 שעות יתקיים סביב חגי תשרי תשפ"ד, החל מהשעה 12:00 ועד 12:00 למחרת במתחם של"ח בלטרון כולל לינת שטח.
    פרטים מדוייקים ימסרו לנרשמים.
  • שלב א: בתשפ"ד – קורס שנתי (2 ש'ש), בימי ראשון , בשיעור השישי (17:40 – 19:00), במהלך שנים ג' או ד' (לתלמידי רג"ב- החל משנה ב').
  • במהלכה של חופשת הפסח של שנת תשפ"ד- יצטרפו הסטודנטים לכנס מורי של"ח באזור ירושלים למשך 3 ימים.
  • שלב ב: שלב משלים בתום שנת הלימודים תשפ"ד, שאורכו 7 ימים. תלמידים שיִמָצאו מתאימים- יוכלו כבר בשלב זה להשתבץ בהוראת של"ח בשנת הלימודים העוקבת (שנת תשפ"ה).
  • שלב ג': (עבור המשתלבים בהוראה, שלב זה כבר מתקיים במסגרת משרת ההוראה): "צירי מסעות" (בדומה לקמפוסים בתו התקן), השתלמויות ארציות להכרות עם אזורי הטיול השונים, והשתלמויות מחוזיות המיועדות להביא לידי היכרות עם מגוון תכניות חינוכיות וחידושים מתחום ידיעת הארץ.
  • לאורך שנות ההוראה בשל"ח מקיים כל מחוז השתלמויות מחוזיות אחת לחודש וכן השתלמויות הנחיה אישית.
  • קורס מגישי עזרה ראשונה: יש להשלים לפני תחילת ההוראה במערכת החינוך.

מיועד לתלמידי החוגים:

לימודי ארץ ישראל, תנ"ך, גאוגרפיה, אזרחות ומדעי הטבע

הכרה אקדמית:

מדעים

• תלמידי החוג למדעים המסיימים תוכנית של"ח זכאים לפטור מקורסי בחירה בהיקף של 2 ש"ש וכן משני סיורים ממכסת סיורי החוג.

ארץ ישראל

• תלמידי החוג ללימודי א"י המסיימים את תוכנית של"ח זכאים לפטור מן הקורס "דרכי הוראה בלימודי א"י" בהיקף של 2 ש"ש וכן משלושה סיורים ממכסת סיורי החוג.
  • שעות הלימוד (2 ש'ש) אינן נימנות במסגרת 26 ש"ש של חובות החוג.

גיאוגרפיה

• תלמידי החוג לגאוגרפיה המסיימים תוכנית של"ח זכאים לפטור מקורסי בחירה בהיקף של 2 ש"ש וכן משני סיורים ממכסת סיורי החוג.

תנ"ך

• תלמידי החוג לתנ"ך המסיימים תוכנית של"ח זכאים לפטור מקורסי בחירה בהיקף של 2 ש"ש וכן משני סיורים ממכסת סיורי החוג.

שכר לימוד:

• שכר לימוד לשנת תשפ"ג: 1900 ₪  + 700 ₪ לפרק השדה בקיץ תשפ"ד (סכום זה מוחזר במסגרת החזר הוצאות אש"ל בתלוש המשכורת, לאחר שלב ההשמה בבית הספר)
  • בכפוף לכל הנהלים המפורסמים בתקנון לימודים – מידעון שנה"ל תשפ"ד
  • פתיחת התוכנית מותנת בספר מינימום של משתתפים.
  • התוכנית משותפת לגברים ונשים והיא תתקיים בקמפוס אלון שבות.
  • ההרשמה לקורס ותשלום דמי רישום (250 ש"ח)  – לחץ כאן.

לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם יונינה בטלפון/וואטסאפ 02-5889004 או במייל tiyulim@herzog.ac.il.

הצטרפו לאחד המקצועות המיוחדים והחשובים במערכת החינוך, בואו להשפיע!

מעוניינים להישאר מעודכנים?!
מוזמנים להצטרף לקבוצת וואטסאפ שקטה בה נעדכן כשנפתחות הפעילויות שלנו לרישום. לחצו כאן

תהיו בקשר,
יונינה ויסקי-מעוז