הוראה מותאמת (מתקנת) במתמטיקה – לימודי תעודה

החל משנה"ל תשפ"ב מכללת הרצוג פותחת תכנית ללימודי תעודה בהוראה מותאמת (מתקנת) במתמטיקה.
מטרת התכנית היא להכשיר את הסטודנטים הלומדים בחוג למתמטיקה לעסוק בהוראה מותאמת בכיתות העל-יסודי. במסגרת הלימודים יינתנו קורסים שיעסקו בהוראת תלמידים מתקשים ובעלי לקויות למידה במתמטיקה. דגש רב יינתן לרכישת כלים ושיטות להתערבות אפקטיבית בתהליכי הלמידה, ובניית תכנית התערבות אישית לתלמידים מתקשים במתמטיקה.

התוכנית המוצעת תהיה פתוחה לסטודנטים הלומדים לתואר בחוג למתמטיקה, המעוניינים גם בלימודי התעודה, ותתפרש על פני כל שנות הלימוד. חלק מהקורסים ניתנים במסגרת הלימודים בחוג למתמטיקה, וחלק מהקורסים הינם ייחודיים לתוכנית זו.

הייחודיות של התוכנית המוצעת במכללת הרצוג הינה הכשרה להוראה מותאמת לתלמידים בחטיבת ביניים ובחטיבה העליונה. תכנית זו פותחת אפשרויות נוספות של תעסוקה במסגרת בית הספר ובמסגרת פרטית.

שכר לימוד- לתלמידים סדירים אין תוספת לשכר הלימוד. לתלמידי הסבה והרחבה תוספת שכר לימוד לפי תכנית הלימודים האישית. פרטים נוספים אצל היועצים.

עבודה מעשית – אחד מהסמסטרים של ההכשרה המעשית בחוג יוקדש להוראה מותאמת.

מסיימי לימודי הוראה מותאמת יקבלו תעודה מטעם מוסד מכללת הרצוג המעידה על התמחות בתחום והשלמת חובות התכנית בהצלחה.

תוכנית הלימודים בהוראה מותאמת (מתקנת) במתמטיקה

החל משנת הלימודים תשפ"ב

סה"כ 10 ש"ש

שם הקורס ש"ש שנה"ל המומלצת ללימוד הקורס תנאי קדם / דרישה מקבילה הערות