מערכת החינוך היהודית בישראל מחולקת לזרמים מגזריים. ההפרדה בין המגזרים משרה נוחות לכל מגזר בכך שהיא מאפשרת לו לחמוק מהתמודדות עם מחלוקות סביב דילמות בחינוך היהודי, ואולם החלוקה הדיכוטומית דתי–חילוני אינה חזות ממצה של מגוון הזרמים ותתי־הזרמים הקיימים בחינוך היהודי כיום. מעבר לכך, ההפרדה מייצרת הקצנה ויש לכך פוטנציאל פגיעה במכנה המשותף.
פוליטיקת הזהויות והמציאות הפוליטית המקוטבת, בעולם המערבי בכלל ובישראל בפרט, עושות שימוש בתיאוריית הזהות החברתית ובכך מעמיקים את ה'מפריד' ומגביהים את הגדרות בין המגזרים. תיאוריית המגע, מנגד, מאפשרת היכרות בין־אישית, יחסי אני–אתה שעשויים לאפשר חזרה אל חיפוש המכנה המשותף.
התוכנית ללימודי תואר שני בחינוך יהודי כולל מגוון קורסים ביהדות ומיועדת למורים ולמנהלים ממערכת החינוך הפורמלי, בוגרי תואר ראשון בחינוך ממגוון זרמים, אשר מעוניינים לדון במפריד, להרחיב את המשותף וללמוד גם מבני פלוגתא כיצד להתמודד עם דילמות דומות.
התוכנית תעסוק בדילמות המלוות את החינוך היהודי ובמגוון דרכי התמודדות עימן במגוון מערכות החינוך היהודי בארץ ובתפוצות. לצד זה, אנו מניחים כי חינוך יהודי חייב להישען על אדני ידע מקיף ומעמיק במקורות היהדות, ולפיכך במסגרת הלימודים יוכלו הסטודנטים להרחיב את ידיעותיהם, לפי בחירתם, מתוך מגוון קורסי בחירה במקצועות היסוד של המסורת היהודית – תנ"ך, תורה שבעל פה ומחשבת ישראל.
ממטרות התוכנית: בניית קומה נוספת בזהותו היהודית, הדתית והמקצועית של הבוגר ומיקוד או הרחבה של תחומי שליחותו כמחנך בישראל ובתפוצות.
במהלך התוכנית יתקיים קורס קיץ של כשבוע באוניברסיטת מילטון פרידמן בבודפשט. קורס זה יעסוק בהיסטוריה של קהילות מזרח ומרכז אירופה ובאתגרים וההזדמנויות של החינוך היהודי בקהילות אלו. הקורס יכלול גם סיור במערכות חינוך יהודי בקהילות יהודיות מזרמים שונים במדינות הסמוכות.