לימודי השלמה לקראת לימודי תרפיה באומנות

רכזת התוכנית: ד"ר דינה פריד

לימודי השלמה בתחום האומנות

מכללת הרצוג מציעה לראשונה מסלול לימודי השלמה לקראת לימודי תרפיה באומנות. לימודי ההשלמה מוצעים בשני אשכולות: אשכול פסיכולוגיה ואשכול אומנות.

מועמדים המעוניינים בלימודי השלמה יוכלו להירשם לחלק מהקורסים או לכולם, לפי הצורך ובהתאם ללימודים קודמים. מועמד הנדרש להשלמות ישלח גיליון ציונים של לימודיו הקודמים לבחינת צוות התוכנית.

לימודי אומנות הם חלק מתנאי הקדם לקראת לימודי תרפיה באומנות, על פי מתווה המל״ג. לשם עמידה בתנאי הקדם התלמידים נדרשים ללמוד (לכל הפחות) 300 שעות לימודי אומנות במסגרת אקדמית בתחומי ציור, רישום ופיסול.

השפה החזותית אומנם איננה מילולית, אך היא שפה ככל השפות ונסמכת על התנסויות ומגע בחומר ועל היכרות עם חומרים שונים ועם איכויות שונות של כל חומר וחומר. העיסוק באומנות נועד לענות על צורך זה שבו מטפלים ואנשים מתחומים שונים מגבשים שפה דרך מגע ולמידה של חומרי האומנות, התבוננות וניתוח, עבודה אישית וקבוצתית.

התוכנית כוללת התנסות ועבודה אישית בחומרים שונים ובאיכויותיהם, עבודה בדו־מימד ובתלת־מימד, היכרות עם טכניקות וצורות חשיבה שונות והרחבת ארסנל החומרים מתוך למידה התנסותית ומשחקית.

התוכנית נועדה לפתח דרכי ביטוי אישיות ושפה אומנותית אישית, ומן הבחינה המעשית גם לפיתוח פרויקט אישי שתינתן אפשרות להציגו. התוכנית תכלול הרחבה של הידע התאורטי והמעשי וחיבור לסוגיות עכשוויות הנושקות לטיפול ולחינוך. רפרנסים רבים יינתנו לפרויקטים מעניינים במיוחד, מן הארץ ומן העולם, כמו גם התבוננות בעבודות של המשתתפים ובעבודות בכלל, בחללי תצוגה אחרים ובחללי עבודה של אומנים.

קהל היעד:

• מטפלים באומנות המבקשים להעמיק את ההתנסות בשפת האומנות
  • מטפלים מתחומים שונים המעוניינים להעשיר את ארגז הכלים האומנותי
  • אנשי חינוך המבקשים להעשיר את היצירתיות ואת ההתפתחות האישית
  • הקהל הרחב המעוניין בעיסוק באומנות וביצירה ולימוד ממיטב המורות בתחום

צוות המנחות שלנו:

יעל סרלין חיה בירושלים ויוצרת בסטודיו "סדנאות האמנים". סרלין היא אומנית בין־תחומית העוסקת ברישום, הדפס, פיסול, מיצב ווידאו. היא בוגרת לימודי תואר ראשון בהצטיינות יתרה במחלקה לאומנות במכללת אמונה ולימודי תואר שני במדרשה לאומנות בבית ברל. בהמשך אף עמדה בראש המחלקה לאומנות במכללת אמונה.

סרלין היא זוכת פרס "אמן צעיר" ממשרד התרבות, וזוכת פרס בארי. היא השתתפה בתוכנית הרזדנסי הייחודית של גלריית apexart בניו יורק והציגה בתערוכות רבות בגלריות ובמוזאונים ובהם המוזאון היהודי בפרנקפורט, פסטיבל התרבות היהודי בקרקוב, הביאנלה לאומנות עכשווית במלטה, המשכן לאומנות בעין חרוד, חממת הווידאו והאומנים הצעירים של 'צבע טרי', גלריית בית הגפן, מוזאון ארצות המקרא ועוד. את תערוכת היחיד האחרונה שלה הציגה בגלריית Podroom בבלגרד והיא עתידה להציג בקרוב תערוכת יחיד בקיבוץ בארי. עבודותיה פזורות באוספים פרטיים בארץ ובחו"ל.

שולמית עציון חיה ויוצרת בתקוע. עציון היא אומנית רב־תחומית מוכרת ומוערכת אשר עוסקת בפיסול, מיצב, צילום ווידאו. היא מרכזת את מסלול לימודי התעודה בקרמיקה ובפיסול ב'אמן – המרכז לאמנות חזותית לציבור החרדי' ומרצה לפיסול וליציקות במכללת אמונה.

עציון סיימה בהצטיינות לימודי .B.Ed בחוג לאומנויות במכללת אמונה בירושלים בשנת 2004. בשנת 2010 סיימה לימודי .B.A במחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית במסלול פיסול ב'אקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל' בירושלים. בשנת 2016 קיבלה תואר M.F.A באומנות מאוניברסיטת חיפה. היא חברה ב'סטודיו משלך', יוצגה בגלריית נלי אמן והשתתפה בתערוכות קבוצתיות רבות בגלריות ובמוזאונים ובהם חממת הגלריות ביריד 'צבע טרי', המשכן לאומנות בעין חרוד, גלריית בית הגפן, מוזאון ארצות המקרא ועוד. בשנה האחרונה הציגה תערוכת יחיד 'עד הנה הרוח', בבית ליטבינובסקי בירושלים.

תוכנית הסדנאות וההשלמות באומנות חזותית:

שם הקורס

מנחה

שעות

יום

סמסטר א

סמסטר ב

תלת מימד –
פיסול חלל מרחב

שולמית עציון

9:00–12:00

רישום כשפה

יעל סרלין

12:30–15:30

טכניקות בציור וצבע

יעל סרלין

16:00–19:00

*הלימודים יתקיימו בקמפוס היכל שלמה בירושלים

עלויות:

1700 ש"ח  לקורס (50 שעות)

לימודי השלמה בתחום הפסיכולוגיה

מתווה המל"ג קובע תנאי קדם והשלמות המיועדים לציבור המעוניין ללמוד תרפיה באומנות. ההשלמות בתחום הפסיכולוגיה כוללות קורסים אשר חלקם נלמדים במרבית תוכניות התואר הראשון.

מכללת הרצוג פותחת בשנה"ל תשפ"ג את הקורסים הנחוצים ביותר אשר מיועדים לציבור הרחב המבקש להעשיר את הידע האישי והמקצועי בנושאים אלו.

שם הקורס

מנחה

שעות

יום

סמסטר א

סמסטר ב

מבוא לתאוריית האישיות

15:30–17:00

פסיכופיזיולוגיה

15:30–17:00

פסיכופתולוגיה

יחיאל גרנביץ

17:15–18:45

פסיכולוגיה התפתחותית

ד״ר רבקה בלאו

19:00–20:30

*הלימודים יתקיימו בזום

עלויות:

1-2 קורסים: 1000 ש"ח לקורס (30 שעות)

קורס שלישי ומעלה: 950 ש"ח לקורס (30 שעות)

המרצים הם פסיכולוגים מומחים ומנוסים. כולם מלמדים בתוכניות התואר הראשון והתואר השני במכללת הרצוג.

ד״ר אוהד בר־דוד
פסיכולוג שיקומי מומחה, מטפל בילדים, בני נוער ומבוגרים המתמודדים עם מצבים רפואיים ונפשיים מגוונים, ומלמד קורסים בפסיכולוגיה, נוירופסיכולוגיה ומיינדפולנס.

ד״ר רבקה בלאו
פסיכולוגית חינוכית מומחית ופסיכותרפיסטית. מטפלת בבני נוער ובמבוגרים הנפגשים באירועי חיים מאתגרים ומלמדת קורסים בחינוך ובפסיכולוגיה.

יחיאל גרנביץ
פסיכולוג קליני מומחה ובעל קליניקה פרטית לטיפול בבני נוער ובמבוגרים. בעל ניסיון בתחום הפסיכיאטרי, בפנימיות לנוער בסיכון ובמערכת החינוך.

**המעוניינות ללמוד תרפיה באומנות מתבקשות לבדוק את כל הדרישות הקדם באומנות ופסיכולוגיה כפי שמפורסמים באינטרנט.