השטעטל – יהדות מזרח אירופה במבט חדש

רכזי התכנית

• ד"ר תהלה (דרמון) מלכה 0558818424 tehiladm@gmail.com

תיאור התכנית

תוכנית השטעטל היא תוכנית רב תחומית של מכללת הרצוג, בשותפות עם מכון 'עד הנה', המעמידה במרכזה הכשרה רחבה ומעמיקה למחקר בנושא יהדות גליציה ובוקובינה מן המאה השש-עשרה עד לתחילת המאה העשרים. זוהי תוכנית תלת-שנתית שנועדה לחשוף בפני המשתתפים בה, גברים ונשים, את הפנים הרבות וההיבטים השונים ביצירה התרבותית של יהדות מזרח אירופה, תוך התמקדות במחוזות גליציה ובוקובינה.

התוכנית מיועדת לתלמידי החוגים מחשבת ישראל, היסטוריה, תורה שבעל פה, וספרות, בעלי מוטיבציה וכישורים טובים במיוחד, המעוניינים להרחיב ולהעמיק את לימודיהם מעבר לתוכנית החוג, ולכתוב עבודה סמינריונית אחת  בנושא הקשור ליהדות גליציה ובוקובינה.

תלמידי התוכנית יזכו למלגה שנתית בסך 5000 ₪ בכל שנה (במשך 3 שנים, המלגה מותנית בהשתתפות בפעילויות הקבוצה, ובכתיבת סמינר אחד בנושא), וכן לליווי אישי, אקדמי ומקצועי במסגרת לימודיהם בתוכנית.

מטרות התכנית

מטרת התוכנית היא לעודד לימוד ומחקר ולהעמיד דור של מחנכים ומחנכות, אשר מכירים היטב את הרקע ההיסטורי ואת התרבות של יהדות מזרח אירופה, ובעיקר את זו של יהדות גליציה ובוקובינה לענפיה השונים, על מנת להבטיח את העברת המורשת של יהדות מפוארת זו מדור לדור.

תנאי קבלה

לתוכנית יוכלו להצטרף תלמידים מצטיינים (ציון פסיכומטרי מעל 600 ו/או ממוצע בגרות מעל 100) משנה א' או שנה ב' במכללה.

מועמדים לתוכנית יבחרו אחרי ריאיון קבלה אישי בפני ראשת התוכנית וועדת קבלה

תוכנית הלימודים

התוכנית היא בהיקף של 15 ש"ש שיתפרסו על פני שלוש שנים.

קורסי התכנית נלמדים בימי ראשון בצהרים, בקמפוס אלון שבות.

בכל שנה יתקיים שיעור שנתי מקיף ועוד שני קורסים סמסטריאליים שיעסקו ביצירה הספרותית של יהדות גליציה ובוקובינה, בהגות היהודית (רבנית ושאינה רבנית), ביצירה התורנית שהתפתחה בגליציה ובוקובינה, וכן באירועים ההיסטוריים שעומדים ברקע היצירה הן הספרותית והן ההגותית.

מלבד הקורסים הפרונטליים יתקיימו גם קורסים מקוונים, סיורים וימי עיון.

לתלמידי התוכנית תינתן האפשרות להשתתף במשלחת קיץ לגליציה, לכל אחד לפחות פעם אחת במהלך הלימודים.

הקורסים יהיו פרוסים על פני ארבעת החוגים וכל קורס יזכה להכרה בתכנית החוג הרלוונטי.

בראש התוכנית עומדת ד"ר תהלה דרמון מלכה מהחוג להיסטוריה במכללה.

מרכז: ישראל מלכיאל 054-6418479.

כתבו עלינו

לכתבה שהתפרסמה ב5.8.18 בYNET לחצו כאן