החוג ללימודים כלליים (רב תחומיים)

ראש החוג: תהלה דרמון מלכה tehiladm@herzog.ac.il

להיות מורה עם שאר רוח

החוג ללימודים כלליים רב תחומיים מבקש להכשיר את הלומדים בו להיות אנשי אשכולות בעלי דעת ורוח, זאת בהתאם לחזון המכללה השואף כי תלמידי המכללה יהיו למורים רחבי אופקים, סקרנים ולומדים מגוונים גם בדרכי ההוראה שלהם.
בהתאם להבנת המציאות והצרכים המשתנים של מערכת החינוך במאה ה21 – המבקשת כי המורים המלמדים בה, ובהתאם גם התלמידים המתחנכים בה, יהיו אנשים משכילים בעלי רוחב דעת, נבנה החוג ללימודים כלליים, המאפשר שילוב בין תחומי למידה מגוונים.

מבנה הלימודים:

מספר ש”ש:   30 ש”ש

ימי לימוד:  משתנים בהתאם למסלול הלימודים שנבחר (ראו פרטים בהמשך)

שנות לימוד לתואר ראשון: 4

מטרות התכנית

על מנת שהידע שילמד במסגרת החוג יהיה בעל משמעות נדרש כל תלמיד להעמיק בשתיים או שלוש חטיבות חוגיות בהיקף ראוי.

על כן לתלמידי החוג נדרשים לבחור במסלול המשלב שניים או שלושה חוגים ממגוון החוגים הקיימים במכללה ובהם ילמד חטיבות ידע מוגדרות, זאת בנוסף לחוג העיקרי בו הוא לומד.

בכל אחת מן החטיבות החוגיות ילמד הסטודנט קורסי חובה ובחירה בהיקף של 10-15 ש”ש על פי מתווה מוסכם עם ראש החוג הרלוונטי.

מבנה הלימודים

תנאי קבלה לתואר ראשון

1. זכאות לתעודת בגרות* או אישור סיום מכינה קדם אקדמית מוכרת
  2. בחינה פסיכומטרית / תעודת בגרות איכותית בעלת ממוצע גבוה
  3. מועמדים עם תעודת בגרות מחו”ל חייבים לעמוד בהצלחה במבחן יע”ל.
  4. ראיון אישי

* מועמד מעל גיל 30 חסר תעודת בגרות, מחויב בבחינה פסיכומטרית ובהשלמת לימודי מכינה של המכללה בהיקף של 6 ש”ש.

** תלמידים סדירים שעשו בגרות בחו”ל, או תלמידי הסבה שלמדו לתואר בחו”ל חייבים להיבחן במבחן יע”ל (מבחן ידע בעברית).ציון מינימום לקבלה ללימודים  הינו 110 לפחות.

*** בחוגים הבאים יש תנאי קבלה נוספים: מתמטיקהמדעי המחשבמדעי הטבע ואנגלית.

פרטים נוספים, בטלפון או בפגישת הייעוץ ובעת הראיון האישי.

המכללה תאפשר קבלת סטודנטים שאינם עומדים בתנאי הקבלה בכל תוכנית לימודים בהיקף של עד 10% מנימוקים של נתונים אישיים מיוחדים המצדיקים קבלה חריגה  או מטעם הצורך להנגיש את ההשכלה הגבוהה לאוכלוסיות ייחודיות.

תנאי קבלה להסבת אקדמאים לחצו כאן

תנאי קבלה להרחבת הסמכה לחצו כאן

שכר לימוד

לפרטים על שכר לימוד אנא לחצו כאן

מלגות וסיוע בשכר לימוד

מכללת הרצוג מעניקה מלגות וסיוע בשכר לימוד במגוון אפשרויות ומסלולים. הסיוע הוא לסטודנטים מתחילים, או כאלה שנמצאים כבר במהלך הלימודים ונזקקים לסיוע.

למידע המלא על תהליך המלגות והסיוע בשכר לימוד לחצו כאן

למעוניינים במידע על מלגות חיצוניות  לחצו כאן

למידה מקוונת

כחלק ממערך הקורסים במכללה אנו מעמידים לרשות הסטודנטים מגוון רחב של קורסים מקוונים בכדי לאפשר למידה מרחוק. חלק מהקורסים מיועדים לתלמידים הסדירים,

וחלקם ללומדים לתעודת הוראה והרחבת הסמכה, למשתלמים וללומדים תורה לשמה.

הלמידה מתבצעת מרחוק באמצעות האינטרנט.

מספר הקורסים המקוונים שניתן לשלב במסגרת התואר משתנים בהתאם לחוגים בהם תבחרו ללמוד.

לרשימת הקורסים ולפרטים נוספים לחצו כאן

תוכניות ייחודיות

תוכניות העשרה ייחודיות:
אנו רואים בתקופת הלימודים הזדמנות להעצמה אישית, על-כן פתחנו מספר תוכניות העשרה ייחודיות למכללה המאפשרות לכלל הסטודנטים ליהנות מהתמחויות ופעילויות פורצות דרך.
כל תוכניות ההעשרה מסובסדות באופן מלא ובחלקם אף ניתנות מלגות.

לפרטים אודות תוכניות ייחודיות לחצו כאן

אנשי סגל