קורס למידה היברידית

מנחי הקורס:

ורד ליפשיץ ואליאב מייסון

תיאור הקורס:

הרבה למדנו מהקורונה לגבי ההוראה. חלק מזה נרצה להשאיר ומחלק אחר נשמח להיפרד.

לכולם ברור שמורים ותלמידים חייבים להיפגש פנים אל פנים, ועם זה גם ברור שהקשר ביניהם לא יכול להסתכם בכך שהמורה מלמד והתלמיד מקשיב, כותב, משנן ונבחן. הקשר בין המורה לתלמיד חייב להיות משמעותי – להעניק לתלמיד לא רק ידע אלא גם מיומנויות חשובות לחיים, ערכים מרכזיים והכוונה בתחומים רבים שאין נבחנים עליהם.

בקורס נלמד על עקרונות הפרסונליזציה והשותפות ונבחן כיצד אפשר ליישם אותם בשיעורים פנים אל פנים, כך שמרכז הכובד עובר מן המורה המלמד אל התלמיד הלומד.

נוסף על כך, נלמד לבנות יחידות הוראה א־סינכורניות המבוססות על יצירת סרטונים (בידי התלמידים), ונבנה יחד יחידות הוראה המשלבות הקניית ידע, ערכים ומיומנויות, תוך בניית התלמיד כאדם שלם בתוך מציאות משתנה.

מטלות הקורס יהיו יישום של העקרונות שיילמדו בכיתות שבהן משתתפי הקורס מלמדים.בכל יחידה יתבקשו משתתפי הקורס לבנות מערך שיעור לפי העקרונות שנלמדו. כך הופך הקורס לכלי יישומי למורה המעוניין לגוון את דרכי ההוראה, לחשוב על השיעור שלו כמקום לחינוך ולפיתוח האישיות של התלמיד.

היקף הקורס:

30 שעות. מיועד לגברים ולנשים. הקורס מוכר ל"אופק חדש" ול"עוז לתמורה".

חובות הלומד:

• ביצוע מטלות ביחידות השונות (יישום בשטח של עקרונות השיטה ותיעודו).
  • עבודה מסכמת: בניית מערך שיעורים לפי עקרונות הפמ"ע.

הרשמה:

להרשמה לחצו כאן